REACTIES (20)
Reacties gesorteerd van oud naar nieuw
 • 23:47
  30 Mar '23
  @1 | Ilse123
  2 maanden en 2 dagen geleden
  Idd.heel vreemd.
  -2 2
  @1
 • 08:30
  31 Mar '23
  @2 | Ziehier
  2 maanden en 1 dag geleden
  Ach ik denk dat er maar heel weinig mensen in dat toeval geloven!

  Wekt meer de indruk van een wel overwogen toneel stuk!

  Met een duidelijke linkse regisseur!
  -1 4
  @2
 • 08:48
  31 Mar '23
  @3 | Hendrianus
  2 maanden en 1 dag geleden
  Tactisch gezien een sterke zet. Het is een steun in de rug van de regeringspartijen die nu eindelijk de landbouwsector in proportie terug willen brengen en boeren willen helpen over te schakelen naar een milieu vriendelijker wijze van bedrijfsvoering.

   Mevrouw van der Plas kan beter even nadenken voor ze haar mond open doet, twijfelen aan de echtheid vn de brief is nogal zwak. Nu haar partij een machtsfactor is worden de uitspraken van  Carolien zwaarder gewogen, BBB is niet meer de beginnende èènmansfractie..
  -7 0
  @3
 • 09:14
  31 Mar '23
  @4 | Lente1
  2 maanden en 1 dag geleden
  Hier zit Timmermans achter, dát kán niet anders. Dat gesprek met hem zal ook nu wel in een ander daglicht komen.

  Hier wordt een vies spelletje gespeeld.. 

  "Denk dat we eruit komen" zei Rutte gisteravond. We weten nu wat hij bedoelt. 😡
  0 3
  @4
 • 10:29
  31 Mar '23
  @5 | Duurendaalsdoch...
  2 maanden en 1 dag geleden
  'Orkestreren'  heet deze politieke techniek.  De violisten zijn even uitgespeeld  en de dirigent heeft de koperblazers aangewezen. Straks komt Timmermans misschien nog met een paukenslag.

  De brief lekte uit. Via RTLNieuws.  Vanzelfsprekend lekte de brief helemaal niet uit, maar werd vol 'in het nieuws gezet'.  Druk van BBB en de verkiezingsuitslag. Tegendruk van Rutte4.

  Feit is dat Nederlandse politici de burger niet kunnen overtuigen van 'de stikstofcrisis' , 'het stikstofbeleid'  en van de miljardenuitgaven voor het beleid. Geen mens gelooft dat je door 25 miljard, of meer, te spenderen  de biodiversiteit en natuur redt.  Stikstof is alleen een probleem, omdat de Nederlandse politiek in de wet- en regelgeving biodiversiteit heeft uitgemeten in stikstofdeeltjes. Als gevolg van processen die zwaar gesubsidieerde overheids activisten aanspanden, liggen er nu uitspraken van de bestuursrechter, de RvS, die betrekking hebben op stikstof.  Gooi de 25 miljard over de balk en je hebt nog niets. Voor biodiversiteit moet je veel meer groen brengen in stedelijk gebied. In- en rond gebouwen. Betegelde tuinen moeten verdwijnen. Gebouwen moeten nisjes en nestjes bieden voor vogels. Maar gemeenten willen de uitgaven voor groenvoorzieningen niet. Burgers willen parkeerplaatsen. De bomen van de muren moeten weg, want die werpen schaduw op de dure , nieuwe zonnepanelen.  Dan buiten de steden moeten oude beeklopen worden hersteld, zodat water door het meanderen beter wordt vastgehouden. Oude houtwallen hersteld. Struwelen worden teruggebracht. Planten- en dierensoorten moeten kunnen overspringen.

  Tegelijkertijd is het tijd dat de giftige, vijandige toon vanuit de politiek, activisten en ambtelijke organisaties tegen boeren en inwoners van de provincie volledig verdwijnt.  Rot op met je decennialange strijd tegen het agri-industrieel-complex  en de minachting voor kiezers buiten Holland en Utrecht die 20 jaar achter zouden liggen. De provincie is misbruikt als wingewest ten bate van de door-en-door verwende grote steden. De Haagse politiek heeft het land voor tientallen miljarden aan volstrekt onnodige schade berokkend.  

  Brussel houdt Den Haag aan het beleid en de maatregelen die Haagse politici en ministeries de EU hebben voorgespiegeld. Dat beleid is niet zinnig. Het bereikt zijn doelen niet en is weggegooid geld. Tijd om problemen die elkaar versterken uit de weg te ruimen met oplossingen die elkaar versterken.  Dus:

  1. een beleid dat echt biodiversiteit bevordert. Zie boven.

  2. een duidelijk verdienmodel ontwikkelen voor de agrarische sector.  Gericht op biodiversiteit,  op dierenwelzijn, landschapsbeheer, toerisme. Technische oplossingen tegen uitstoot. Hoe kunnen meststoffen en CO2 worden afgevangen en hergebruikt. Kan veeteelt inderdaad overal worden vervangen door akkerbouw?

  3. hogere uitkoopsommen voor boeren die willen stoppen.

  4. gelijktijdig ontplooien van het beleid gericht op de industrie en logistiek, waaronder de luchtvaart.

  5. asielverlening alleen op uitnodiging. We moeten de bevolkingsgroei afremmen.

  6. de grote steden en de Randstad gaan meer hun eigen broek ophouden en zuinig leven. Het gemeenschapsgeld gaat naar de wingewesten die herstel van leefbaarheid wordt geboden.

  7. het hele land lamleggen vanwege alleen de stikstofuitspraken van de RvS is juridisch disproportioneel. Het maakt bovendien dat linksextremisten de democratie terzijde kunnen schuiven. Vergunningverlening volgens het principe: nood breekt wet.

  DvD
  0 3
  @5
 • 13:23
  31 Mar '23
  @6 | Hendrianus
  2 maanden en 1 dag geleden
  Informatie over de landbouwsector, [https://www.youtube.com/watch?v=AvuYJBvguFE]
  -5 2
  @6
 • 14:16
  31 Mar '23
  @7 | Duurendaalsdoch...
  2 maanden en 1 dag geleden
  @6 Hendrianus

  Dank U voor de link

  Tussen 2019 en heden had men allang een 'Plan Mansholt'  kunnen formuleren. Anders dan de stikstofrapporten van Remkes. Strategische keuzes voor meer biodiversiteit, minder stikstof en andere uitstoot. Beter dierenwelzijn. Hogere kwaliteit van producten (omhoog in de waardeketen). Kijken hoe prijsstijgingen voor de consument eventueel te voorkomen of mitigeren en voedselzekerheid/voedingszekerheid veilig te stellen. Terwijl agrarische sector, industrie en logistiek aangekoppeld blijven.

  Wat betreft stikstof en ammoniak. Ook na de Oekraïne-oorlog blijven de boycots tegen Rusland en Wit-Rusland van kracht.  Dat betekent voor die landen minder export van meststoffen  en tekorten elders ter wereld. Daar liggen mogelijkheden voor technische oplossingen en uitvoer van meststoffen.

  DvD
  -4 1
  @7
 • 16:37
  31 Mar '23
  @8 | Querido
  2 maanden en 1 dag geleden
  @6

  Dat is wel heel erg triest, Hendrianus.

  Dat uitgerekend jij met zo'n hersenloos filmpje komt aanzetten. Ga je schamen!
  -2 4
  @8
 • 17:02
  31 Mar '23
  @9 | Hendrianus
  2 maanden en 1 dag geleden
  @8 Ik verneem liever van je wat er dan zo 'hersenloos' is aan dat filmpje? 
  -4 2
  @9
 • 17:02
  31 Mar '23
  @10 | Wiseguy
  2 maanden en 1 dag geleden
  Morgen 1 april, dan blijkt het een grap te zijn geweest van Frans Timmermans. 
  -2 2
  @10
 • 17:10
  31 Mar '23
  @11 | Querido
  2 maanden en 1 dag geleden
  @10 Frans Timmermans maakt geen grapjes. Zit gewoon niet in z'n bouwplan.
  -2 3
  @11
 • 17:23
  31 Mar '23
  @12 | Hendrianus
  2 maanden en 1 dag geleden
  @11 De leerstof voor Carolien heeft Timmermans vast dik in orde gebracht.  
  -3 2
  @12
 • 17:31
  31 Mar '23
  @13 | Querido
  2 maanden en 1 dag geleden
  @12

  En hij zal wel trachten om Caroline met die leerstof te overdonderen. Gaan ook geen krimp geven - beide niet. Eigenlijk is het een zinloze actie. Maar goed - ze vechten het maar uit.

  Waar het om gaat is dat we de natuur op een hoger level brengen, en dan kun je niet om de boeren heen. Al die natuurclubjes maken er een rotzooitje van - zoals telkens weer wordt bewezen.
  -1 1
  @13
 • 17:40
  31 Mar '23
  @14 | Hendrianus
  2 maanden en 1 dag geleden
  @13 De boeren zijn zeker nodig maar niet allemaal. Voor van der Plas is het denk ik een mooie ontmoeting met Timmermans. Dan staat Brussel zomaar op de stoep en je kan er nog mee lullen ook. Hoort ze uit de eerste hand wat er gaande is. 
  -4 0
  @14
 • 18:01
  31 Mar '23
  @15 | Querido
  2 maanden en 1 dag geleden
  @14

  Wat er gaande is?  Dit is al weer zo'n rampdossier aan het worden als al die andere. Nergens consistent beleid, niemand die het voortouw neemt, niemand die in oplossingen denkt. Alleen maar rampspoed. Geen enkel perspectief.  Ik vind het een grof schandaal.

  Vertel die boeren gewoon wat ze moeten doen -> dat doen ze graag. En dan moeten de zuivelindustrie en de kunstmestbranche en de veevoederleveranciers wel volgen.  Maar zeg ze in godsnaam nu eindelijk eens wat ze voor perspectief hebben, waar ze aan moeten voldoen. Wat gewoon de bloody regeltjes zijn.

  Ze zijn al zo vaak de mist in gegaan. Dat achterlijke stikstofkaartje lag al snel in de prullenbak - die vermaledijde modellen kloppen ook voor geen meter volgens andere deskundigen - op het laatst toch maar wel de andere stikstofbronnen in de berekeningen meenemen. En tenslotte heeft de natuur meer problemen dan stikstof.

  Het is een ideologische strijd geworden - daar wordt niemand beter van - en zeker de natuur niet.
  0 2
  @15
 • 18:21
  31 Mar '23
  @16 | Hendrianus
  2 maanden en 1 dag geleden
  @15 Want de boeren komen er zelf niet uit? Die zijn toch niet achterlijk en weten toch ook dat onze intensieve landbouw schadelijk is. De boeren zijn nù slachtoffer van het alsmaar opdrijven van de sector waarbij de negatieve kant decennia werd genegeerd door zowel de boer als de overheid. 
  -3 0
  @16
 • 18:28
  31 Mar '23
  @17 | Querido
  2 maanden en 1 dag geleden
  @16

  Maar dat lag toch niet aan de boeren. Die werden alleen maar opgejut door de grote bedrijven - van Rabo tot Campina - om méér te produceren. Melkquotum er ook nog af. En als ze de bank nodig hadden was de eerste vraag : ga je nog uitbreiden?
  0 1
  @17
 • 18:39
  31 Mar '23
  @18 | Hendrianus
  2 maanden en 1 dag geleden
  @17 Zeker werden de boeren opgejut, dat wordt ook uitstekend verwoord in de 'hersenloze' video van @6
  -3 0
  @18
 • 18:49
  31 Mar '23
  @19 | Querido
  2 maanden en 1 dag geleden
  @18

  Nou, dan jij ook eens deze : 😂👍
  0 0
  @19
 • 19:16
  31 Mar '23
  @20 | Hendrianus
  2 maanden en 1 dag geleden
  @19 Kijk, da's nou lief.
  -2 0
  @20
Help mee Nu Jouw Nieuws .nl te laten groeien door deze pagina te delen op social media. Dank je wel!
INTERESSANT
PEILING: 85% VAN NEDERLAND VINDT DAT ASIELINSTROOM MOET WORDEN BEPERKT
Uit een nieuwe opiniepeiling van EenVandaag en Ipsos blijkt dat 85 procent van de Nederlanders van mening is dat de asielinstroom moet worde...
Advocaat Inez Weski op vrije voeten: geen grond om haar langer vast te houden
De hechtenis van advocaat Inez Weski wordt opgeheven omdat er geen grond meer is om haar langer vast te houden....
Politie na Amnesty-rapport: Agenten moeten niet te snel vragen om ID-bewijs
Het is belangrijk dat politieagenten zich bij het vragen naar persoonsgegevens bewust zijn van de zwaarte van dit middel. Dat schrijft de po...
ASIELZOEKERS DRONTEN KRIJGEN EIGEN FIETS OM DIEFSTALLEN TE VOORKOMEN
De bewoners van het asielzoekerscentrum in Dronten krijgen 150 fietsen en een speciale fietswerkplaats van de gemeente. Het doel is om hierm...
LAATSTE REACTIES
@21 Geen probleem Dkwartel. Het overkomt ons allemaal wel eens.
Geplaatst door Pietje Puk 1 uur en 24 minuten geleden
@1584 😽
Geplaatst door Daisy Daisy 1 uur en 41 minuten geleden
@2 Nee dat was hem niet. 😂
Geplaatst door Buddleja 1 uur en 48 minuten geleden
@1583 En jij bent een klein rood slim loedertje 😂 Veel te slim.
Geplaatst door Querido 1 uur en 48 minuten geleden
Ik ben geen man, maar het lijkt me een juiste keuze. Een mooi mens, zeg ik dan maar.
Geplaatst door Buddleja 1 uur en 49 minuten geleden
@2 Dat was deze, zonde van je geld werkt niet. www.youtube.com/watch?v=rAgxb92a2Kc
Geplaatst door Daisy Daisy 1 uur en 50 minuten geleden
Meat Loaf - Paradise By The Dashboard Light www.youtube.com/watch?v=C11MzbEcHlw
Geplaatst door Daisy Daisy 1 uur en 52 minuten geleden
Ik weet nog wel dat die keuze voor groene stroom werd ingevoerd. Volgens mij was er ook zo'n hi...
Geplaatst door Buddleja 1 uur en 57 minuten geleden
@2369 Ik zie het niet hoor, als ik de snor lees zie ik alleen maar vraagtekens. @2370 Ik had er maa...
Geplaatst door Daisy Daisy 2 uur en 7 minuten geleden
Oh,  er is toch nog reuring. Alle anderen ook een goede nachtrust toegewenst. 👋😴
Geplaatst door Bennie Van Gist... 2 uur en 11 minuten geleden
@2365  Tuurlijk mag jij dat. Maar nu ga ik mijn digitale pen aan de wilgen hangen. Anders denken me...
Geplaatst door Bennie Van Gist... 2 uur en 13 minuten geleden
@2367 Sjeesus Dees, daar gaat het toch niet om.  Snor is kort door de bocht en recht voor z'...
Geplaatst door Querido 2 uur en 14 minuten geleden
Het is trouwens wel een lekker idee dat ik hier kennelijk avond aan avond de gehele site stil kan le...
Geplaatst door Buddleja 2 uur en 15 minuten geleden
@2366 Waar zie je dat staan dan, bij de snor trekken ze toch om 22.00 de wifi eruit?
Geplaatst door Daisy Daisy 2 uur en 19 minuten geleden
Op miraculeuze wijze plaatste Snor laatst hier een wijze opmerking.  Zal ik niet gauw vergeten.
Geplaatst door Querido 2 uur en 20 minuten geleden